Bilde: Ålesundsbåten Skyline med Svein Peder Vågnes som skipper tok målskuddet blant båtene som stilte til start fra Ålesund i fjor, og de har planer om å komme tilbake neste år også. Foto: FjordSailing.
Lerwick gjestehavn.

Åpner påmelding til Shetland Race

Neste år går starten 20. juni og FjordSailing Shetland Race satser på nærmere 40 deltakere.

Publisert Sist oppdatert

POPULÆR HAVN: Lerwick på Shetland (arkivfoto Linn K.Hansen)

FjordSailing Shetland Race kan se tilbake på et vellykket jubileumsår med bokutgivelse, ny banerekord og seilere fra Sunnmøre som ble med på den nye starten.

–  I 2012 er det gode muligheter for de mest ivrige til å seile både Færderseilasen, Watski Skagerrak TwoStar og FjordSailing Shetland Race siden alle tre regattaene nå er i takt med hverandre, sier Andre Farstad, leder for FjordSailing Shetland Race.

 

I år krasjet Watski Skagerrak TwoStar med FjordSailing Shetland Race fordi Færderen var lagt så sent i juni. Men neste år kan seilere på Østlandet ta en langspurt til Bergen etter en av de to regattaen for å være med i nordsjøklassikeren.

 

Vil ha flere fra Ålesund

Regattakomiteen tar sikte på å få nærmere 40 båter til start neste år, og et av målene er å bygge videre på suksessen med å ha en egen start og mål i Ålesund.

 

– Tilbakemeldingene vi fikk fra seileren fra Møre og Romsdal var veldig gode, og de lovet å snakke varmt og rekruttere flere båter til neste år. Det har vi stort tro på at vil skje. Samarbeidet med Ålesund Seilforening er veldig godt, sier Farstad.

 

Han skal over på en seilkro i Ålesund i løpet av vinteren for å snakke varmt om FjordSailing Shetland Race. I Bergen skal de også arrangere tre seilkroer i løpet av vinteren for å informere, inspirere og skape en sosial ramme også gjennom den kalde årstiden.

FjordSailing er med som hovedsamarbeidspartnere også i 2012, og Telenor fortsetter også det gode samarbeidet ved å sørge for at alle båtene får satellitt tracking neste år også.

 

–  Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at vi har klarer å beholde våre viktige samarbeidspartnere år etter år. Vi er veldig opptatt av at de skal få mer tilbake enn det de investerer, og noe riktig gjør vi tydeligvis, sier Farstad.

 

Størst over Nordsjøen

FjordSailing Shetland Race er den største og mest suksessrike Nordsjøregattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen.

I år starter den 20. juni fra Marstein utenfor Bergen og fra Ålesund. Retur er 24. juni.

Les mer på www.shetland-race.no.