SailGP

Slingsby og Australia tok seilsportens største premiepott

SailGP avgjort i en ti minutters match mellom Australia og Japan. En million dollar til vinneren.

Publisert Sist oppdatert

Finalen mellom Tom Slinsgby (Australia) og Nathan Outteridge (Japan) kunne ikke ble mer spennende. Etter at Slingsby pådro seg straff for å ha entret startområdet for tidlig, fikk Outteridge den beste startposisjonen. Slingsby hadde imidlertid en god posisjon i le og kunne ha blokkert Japans lag fra å jibbe etter første runding. Disse tok imildertid godt vare på ledelsen, og selv om det var tett hele veien, ledet Outteridge gjennom hele runden og et godt stykke nedover den siste lensen. Trykkforskjellene på banen gjorde imidlertid store utslag og Outteridge gjorde en stor feil da han slapp Slingsby fri på venstresiden etter runding før den siste lensen. Da båtene møttes hadde Australia rett til veien. Likevel krysset Japan rett foran, men jibbet umiddelbart og tapte mye fart slik at Australia kom forbi i lo.

Avgjorde seilasen

Dette avgjorde seilasen. Tom Slingsby så seg senere ikke tilbake og kunne sikre seieren med et klart forsprang. Dermed gikk pokalen og den million dollarne til det Australske laget. Det var ikke ufortjent. Slingsby &Co har vært marginalt bedre gjennom hele sersongen, men Nathan Outteridge var den eneste som gav vinnerne en reell utfordrng.

Bronse til Kina

I kampen om den siste pallplassen var det Phil Robertson, Kina som trakk det lengste strå i kampen mot Frankrike, USA og Storbritannia. SailGP fortsetter til neste år etter en lærerik, men vellykket sesong i 2019. Dersom det er mulig å få finansiering på plass når Larry Ellison gradvis trekker seg ut, ken dette bli den mest underholdende regattaen på seilsportkalenderen. Neste  regatta skal etter planen arrangeres i Sydney i februar.