Herman Tomasgaard tok 6. plass på Palma
Herman Tomasgaard tok 6. plass på Palma

Suverén Tomasgaard

Herman Tomasgaard leder Laserklassen med 101 deltakere. Seier også til Pedersen onsdag

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke spørsmål om hvis, men når Herman Tomasgaard er verdens beste Laserseiler, ble det spådd fra eksperthold etter fjorårets sesong. Kanskje er han best allerede. I konkurransse med de beste, leder Tomasgaard verdenscupregattaen etter fire tellende seilaser. Med seier og 4. plass som han kan stryke onsdag har han tre poeng til gode på Sam Meech (NZL) og syv over William de Smet (BEL). Her er imidlertid konkurransen tett, med bare fem poeng som skiller OL mesteren Tom Burton (AUS) på 5. og Jean Baptiste Bernaz (FRA) på 15. plass. Klassen deles inn i gull, sølv og bronse felt fra og med torsdag.

Seier i Finnjolle også

Finnjolleklassen på 27 båter fikk bare seilt en seilas i 6-8 knops vind. Den vant Anders Pedersen som dermed ligger på 2. plass sammenlagt, ett poeng bak finske Tapio Nirkko (FIN). Finnjollene seiler tre seilaser torsdag for å komme ajour med dagsplanen.

Svart flagg i 49erFX

Helene Næss og Marie Rønningen fikk et black flag i en seilas i dag og er nr. 16 i 49er FX. Line Flem Høst er nummer 24 og Caroline Rosmo nummer 41 i Laser Radial, og i brett er Sebastian Wang-Hansen er nr. 20, Endre Funnemark nr. 23 og Arthur Ulrichsen nr. 46.