Hotte båter til Helly Hansen Skagen Race

Oppdatert: Seilasen som starter på onsdag blir et skue av nye regattabåter. Tøffeste båt blir Sissners nye Al Capone.

Publisert

Einars Sissners nye Cookson 50 kommmer rett fra fabrikken i New Zealand. Båten har vippekjøl slik som Volvo Ocean Race båtene og vil nok komme mange timer før båt nummer to til Skagen. Båten har fått et LYS-tall på 1,74. Søsterbåten til Al Capone vant Fastnet Race i fjor.

    «More Chaos» vil nok også vekke oppsikt. Det er Audar Sundvalls Swan på 56-fot med kullfibermast. Båten har et LYS-tall på hele 1,59 og bør nok være båt nummer to i havnen i Skagen.

På vei til Norge

Lars Loennechen og Espen Guttormsens nye A40 er nå på vei fra Frankrike til Belgia hvor den vil bli sjøsatt og seilt mot starten av HH Skagen Race på onsdag. A40 RC har fått et LYS-tall på 1,39. Det blir spenende å se denne mot Tor Hoves Elan 410 med LYS-tall på 1,38. Fra Trondheim kommer også en spennende båt. En Swan Club 42. Båten har et LYS-tall på 1,46.

Fra Sverige

Bengt Falkenberg fra Sverige vil også stille til start. Han har deltatt i alle år i Færderseilasen, men satser i år på flere regattaer i Norge. Han har byttet ut sin First 40.7 til en rå First 45. Den vil ha kullfibermast fra Selden og selvsydde Albatross seil. Båten har ennå ikke fått noe LYS-tall.

Det er påmeldt totalt fire svenske båter.

Mange X-41

Det blir et slagsmål i X-41 klassen med fem båter på startstreken. Mest rutine i klasen har nok Thomas Føyen og Espen Clason i «Lexington». X-41 har et LYS-tall på hele 1.44.

Mange shorthandseilere

Det stiller nærmere 30 båter i Shorthandklassen. Simen Løgren vil seile i sin nye Sun Fast 3200. Båten har et LYS-tall på 1,27.

Powered by Labrador CMS