BLANKT: «Jakobine» gjør fem knop på speilblankt hav i solnedgang.
BLANKT: «Jakobine» gjør fem knop på speilblankt hav i solnedgang.

Langt hjem for Ultra-seilerne

«Jakobine» brukte over ett døgn fra Skagen til Hankø, og ble best på korrigert tid.

Publisert Sist oppdatert

26 båter var påmeldt på regattaen hjem fra Skagen, men bare fem båter gjennomførte. Aller best ble Yngve Lønmo og Daniel Ingebretsen i J/92 «Jakobine». De var nest raskest gjennom vannet. Dehler 30 «Hyrrokkin» med Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg var fremme over en time tidligere, men det holdt bare til sølv.

– Jeg seilte med Daniel Ingebretsen, også fra Hurum, og det fungerer bra. Daniel skal også seile VM med meg, så dette ble en bra oppkjøring. VM blir litt langt for Pappa, forteller Yngve Lønmo. Han seilte også TwoStar i 2019 med Daniel Ingebretsen, og da vant de også. 

Speilblankt

– Det var meldt lite vind, men økende utover kvelden og natta. Her tenkte vi at «Jakobine» hadde bedre muligheter. Mange gav seg dessverre før vinden kom, men de som holdt ut fikk en flott opplevelse med seiling i fem knop på blankt vann i solnedgang. Vi kjempet oss inn til en 1. plass her, skriver vinneren på Facebook.

Noen båter som brøt Skagen Race valgte å seile til Skagen for å seile Ultra, men brøt også denne seilasen. Andre valgte ikke å starte ut fra værmeldingen.

Standhaftig

Skagen Race Ultras mest standhaftige ble Bavaria 33 Cruiser «Lew» med Adrian og Lars Veder. De brukte over 31 timer på regattaen som er på ca 90 nm. Det er en snittfart på under tre knop.

Skagen Race Ulta hadde målgang på Hankø der shorthandedseileren kunne legge igjen båtene til Raymarine 2Star. Yngve Lønmo og Daniel Ingebretsen i J/92 «Jakobine» skal ikke delta her, og valgte å gå helt hjem til Hurum.

HOLMESTRAND: «Jakobine» ble nummer fire i Skagen Race, her fra starten.
HOLMESTRAND: «Jakobine» ble nummer fire i Skagen Race, her fra starten.
HOLMESTRAND: «Lew» brøt Skagen Race, her fra starten.
HOLMESTRAND: «Lew»

.