Håp for flerskrogsbåt til OL likevel

ISAF Counsil fattet en meget kontroversiell beslutning da flerskrogsklassen (Tornado) ble tatt ut av det olympiske programmet. Nå kan flerskrogsseilerne få en ny mulighet. 

Publisert

På midtårsmøtet i ISAF, holdt i Warsawa i dagene 7-11 mai ble spørsmålet om flerskrogsbåt på det olympiske programmet i 2012 reist på nytt. Her hadde den nyoppnevnte Olympic Commission sin første mulighet til å møtes ansikt til ansikt, og et av de viktigste diskusjonstemaer var en mulig utvidelse til 11 klasser under London OL i 2012, og i så fall en gjeninsetting av flerskrogsbåt i det olympiske programmet.

ISAF avventer en beslutning fra den internasjonale olympiske komité, IOC i august om hvorvidt deres søsknad om en 11. klasse vil bli imøtekommet. I alt har 15 Iinternasjonale forbund bedt om 32 tilleggsøvelser som medfører ytterligere 815 deltakere i et olympisk program som allerede nærmer seg maksimum antall av det IOC har forutsatt. Det er også ventet at IOC vil åpne opp for to nye grener til OL i 2012. En avgjørelse om dette vil ventelig falle i okober i år.

Dersom det skulle åpne opp for en 11. klasse i OL regattaen er det viktig at seilerne snarest får vite hvilken klasse det i så fall skal seiles i. ISAFs  Executive Committee som består av forbundets visepresidenter har derfor fått fulømakt til å velge den nye klassen som vil bli enten Tornado eller Hobie Tiger.

Både Equipment og Events komiteene har imidlertid gitt sin anbefaling - Tornado.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Seilas´ nyhetsbrevPowered by Labrador CMS