Håper på VM i 2,4 mR

Ålesund seilforening har søkt om VM for 2,4 mR i 2010.

Publisert

OVER: Her, i Ålesunds indre havnebasseng, kan inntil 90 2,4 mR-båter finne veien hvis foreningens søknad slår an.

Ved VM Open 2008 for 2.4mR i Las Palmas viste det seg at det ville bli et forfall på arrangør av VM Open 2010.  Årsmøtet i den internasjonale organisasjonen vedtok å oppfordre Norge og Ålesunds Seilforening om å søke.

De har foreningen gjort, og både byen Ålesund og havnemyndighetene stiller kraftig opp.

– Derfor får vi også ved dette stevnet anledning til å benytte Ålesund Sentrum og indre havn

som base, havnemyndighetene legger ut rader av flytebrygger og så videre, sier Pål Kragset i Ålesund seilforening. 

Siden Ålesund seilforening søkte har imidlertid også Nederland søkt.  De har svært sterke kort på hånden ettersom de vil kunne kombinere VM 2.4 Open med VM for funksjonshemmede i flere klasser.

– De ligger dessverre nærmere «verden» enn Ålesund. Det blir en internasjonal avstemning om dette i mai.  Hvis vi ikke får arrangementet i 2010, så håper vi på 2011, sier Kragset.

I et VM Open 2.4 er det tale om 80 - 90 deltakere,  hvorav omkring ti er bevegelseshemmede, men de seiler helt på lik linje, sier Kragset.

Han viser også til at 2,4 mR-klassen i flere sammenhenger fremstilles som en båtklasse spesielt beregnet på funksjonshemmede utøvere. Dette stemmer ikke med virkeligheten, mener Kragset.

– 2,4 mR er like mye en båt for funksjonsfriske, selv om den også har stor oppslutning blant seilere med forskjellige typer funksjonshemninger. Når vi seiler regatta seiler vi som regel  på lik linje uavhengig av fuknsjonshemning eller ikke, og vi som seilere gjør heller ikke noe nummer ut av dette.

Powered by Labrador CMS