«Hugo Boss» måtte stoppe i Port Stanley

Wouter Verbraak og Andy Meiklejohn måtte bite i det sure eplet da de igår måtte søke havn på Falkland etter å ha hatt som ambisjon å fullføre jorden rundt regattaen uten hjelp utenfra.

Publisert

Utslitt, men fremdeles ikke utslått måtte Wouter Verbraak fra Port Stanley på Falklandsøyene innrømme at han og co-skipper Andy Meiklejohn hadde vært gjennom en tung periode da de  i to døgn uten hvile hadde vært gjennom hele seilgarderoben for å gjennomføre nødvendige reparasjoner, mens båten lå til ankers i Adventure Sound og mens karene ennå hadde som ambisjon å fullføre regattaen uten hjelp utenfra.

- Vi brettet ut det ene seilet etter det andre bare for å finne ut at de alle trengte reparasajon. Det var mildt sagt nedbrytende ettersom denne regattaen for oss ikke bare er kampen om plasseringene, men også om å fullføre uten stopp. Det var grunnen til at vi for enhver pris vill unngå å gå til havn, men klare oss på egenhånd. Konfrontert med at vi nå ikke lenger hadde noe valg, men måtte søke hjelp er en enorm nedtur for oss etter 48 timers jobbing uten søvn eller hvile.

For å være sikre på å nå Barcelona uten ytterligere stopp må seilene nå repareres skikkelig, og i går ettermiddag ankom shore manager Ross Daniel medbrakt spesiallim og materiale for seilreparasjon. Samtidig benytter de det faktur at det er lett vind og derfor mindre å hente på å seile, til å reparere masteskinnen til storseilet før de går løs på seilene.

De to seilerne er ikke alene om å møte motgang i Barcelona World Race. Dominique Wavre og kona Michele Paret, som brakk masaten på «Mirabaud» er nå på vei til Mar Del Plata for motor etter å ha mottatt 150 liter diesel fra marinefartøyet «Granville»-

Rekkefølgen torsdag 1400 UTC:

1. Virbac-Paprec 3, 3203 nm to finish

2. Mapfre, 253 nm to leader

3. Renault Z.E, 1051

4. Neutrogena, 1278

5. Estrella Damm Sailing Team, 1341

6. Gaes Centros Auditivos, 2209

7. Hugo Boss, 3264

8. Forum Maritim Catala, 4422

9. We Are Water, 6293

10. Central Lechera Asturiana, 8347

RTD Foncia

RTD President

RTD Groupe Bel

RTD Mirabaud

Powered by Labrador CMS