Rune Aasberg sjøsyk

Humpete natt i Sydney-Hobart

Humpete natt i Sydney-Hobart

– Det har vært en humpete natt, rapporterer Rune Aasberg, én av to norske seilere som deltar i havseilerklassikeren Sydney–Hobart nå i romjulen.

Rune Aasberg seiler i den australske 40-foteren WASABI som for øyeblikket ligger på 5. plass i sin klasse. På vannet ligger de som 47. båt av de ca. 100 båtene som deltar og de ligger på 7. plass over all på korrigert tid etter handicapsystemet PHS.

SJØSYK. – Det har vært en skikkelig humpete natt. Denne 40-foteren er utrolig lett; den veier kun 4100 kilo, men selv med vannballast er det veldig brå og kantete bevegelser i båten. Det er som å seile en Minitransat 6,5 på 40-fot, forteller Run Aasberg til SEILmagasinet.

– Jeg har faktisk vært sjøsyk for første gang på 12 år, men nå er jeg heldigvis bra igjen, sier han.

SKAL LØYE. Gjennom natten har det vært regnvær, men det har nå klarnet opp.

– Vi seiler nå bidevind i 20 knops vind. Vi har fullt storseil og genua 1 oppe og gjør i underkant av 7 knop. Det er ventet inn et høytrykk som vil gjøre sitt til at vinden skal løye og dreie, slik at vi får den med, sier Rune Aasberg.

Først i feltet ligger for øyeblikket maxien ALFA ROMEO som har snaue 300 nautiske mil igjen til mål i Hobart. Med en fart på 13 knop, som de har i skrivende stund, betyr det at de vil være i mål i løpet av ca. ett døgn – om da ikke vinden løyer altfor mye…

Båten SAILING SERVICES BET247 på 66 fot som Lisbeth Røbekk seiler om bord i, er for øyeblikket nummer 20 på vannet. Det gir 3. plass i klassen og 6. plass over all kan det se ut til.