Nordisk mesterskap med 60 brett på Hvasser

Mesterskapet starter fredag 17. juni og blir nordens største foil-arrangement.

Publisert

60 seilere blir fordelt på fem ulike klasser, fire i entype-brettet iQFOiL, og en åpnen foil klasse. I iQFOiL er det to ungdomsklasser, samt herre og dame-klasse.

– Dette blir faktisk det største foil-arrangementet som har vært avholdt i Norden noen gang. Vi hadde satt oss et hårete mål om å bli 50 – nå teller deltagerlisten 57 seilere, så dette er veldig gøy, sier regattasjef Nina Myhre.

Godt med vind

Fredag ettermiddag kan bli svært frisk med vindkast opp mot 16 m/s fra sør på Færder fyr. Lørdag og søndag blir det mye sol og vind på 7-9 m/s fra sør vest.

Flest unge

U17-klassen stiller med den største gruppen med 22 deltagere hvor fem er utenlandske. Blant dem er Henrik Løset Eriksen fra Larvik, som ble norgesmester i Optimist i 2021. U19-klassen blir den mest internasjonale med hele fem nasjoner representert: Finland, Sverige, Latvia, Spania og Norge.

I seniorklassene for herrer og damer, som også er OL-klasser, deltar det flere deltagere for NSFs landslag. Endre Funnemark er representert fra landslaget, mens Oda Sverre, Mina Mobekk og August Landmark kommer fra utfordrerlandslaget. Alle seilerne kommer fra KNS, som har bygd opp det desidert største brettseilermiljøet i Norge.

I den åpne klassen er det fem deltagere. I denne klassen har deltagerne større frihet til å velge utstyr og seilstørrelser enn i iQFoil-klassene. Brettseilerne skal gjennom tre øvelser i løpet av mesterskapet: baneseilas, slalom og maraton. Hvilke øvelser som blir arrangert når, er vind-avhengig. Første race er kl. 11 fredagen. Regattaen avsluttes på søndag.