Posisjoner kl 0430 23/2

Hyppige lederskifter i åpent Volvo Ocean Race

Bare siden lørdag har ledelsen på etappen mellom Sanya og Auckland skiftet fem ganger.

Publisert Sist oppdatert

Da «Team SCA» og «Brunel» tidlig på etappen valgte et mer østlig spor enn konkurrentene trodde mange at etappen ville bli avgjort i deres favør. Slkk gikk det ikke. Av de to var det gare «Brunel» som fikk uttelling og som fikk lede etappen. «SCA» sakket stadig akterut og ble liggende bakerst i feltet.

Mellom de øvrige fire båtene var det stadige omrokkeringer og utfallet på etappen syntes å være åpent. Lederbåten i Volvo Ocean Race til nå, kinesiske «Dongfeng» fikk imidertid igjen riggprblemer da deles av skinnen som holder storseilet til masten løsnet. Bildet over som er tatt med en drone laget har med ombord, viser ett av mannskapene som er oppe i masten og får limt skinnen fast. Jobben sikres med seisinger til limet tørket.

Gleden ombord på «Brunel» skulle imidlertid ta slutt. Ved middagestider lørdag hadde «Dongfeng» seilt seg opp i ledelsen, før «Brunel» igjen ca. seks timer senere tok den tilbake. Bouwe Bekking og mannskapet holdt teten til til 0400 natt til søndag. Da var det «Abu Dhabi» som tok over frem til kl 1800 igår da «Dongfeng» igjen tok over. Nå hadde «Brunel» falt bakover i feltet, med kun «SCA» bak seg.

Rekkefølgen kl 0340 UTC:

1. Dongfeng 1378.6 nm til Auckland - 5 kn

2. Abu Dhabi + 11.2 nm - 4 kn

3. Mapfre + 11.7 - 3kn

4. Alvimedica + 13,2 - 5 kn

5. Brunel + 18.2 - 5 kn

6. SCA + 62.3 - 12 kn

«Dongfeng» har posisjonert seg lengst i øst, mens «Team Alvimedica» er lengst vest i feltet. «Mapfre» og «Abu Dhabi» har valgt et tryggere spor i midten. Separasjonen øst-vest er 50 nm og posisjonen båtene nå har tatt inn i et område med lett vind kan være avgjørende for utfallet av etappen.

Første båt er ventet i mål 28. februar.