EM ILCA7 2024 U21

Start EM ILCA7
Start EM ILCA7

Bronse etter halvseilt serie

Theodor Middelthon bekrefter medaljeambisjoner i ILCA7 EM.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatering ILCA U21 EM - Dag 3

Etter onsdagens seilaser er vi nå halvveis gjennom årets ILCA U21 European Championships, som avholdes i Port de Pollença på Mallorca, Spania.Christoffer Sørlie - Theodor Middelthons trener, deler noen erfaringer fra nok en utfordrende dag på vannet: 

- Med nærmere åtte timer på vannet i dag, har seilerne igjen hatt en slitsom dag. Vi har hatt to hovedvindretninger som har skapt utfordringer, med skiftende vind fra 70 til 160-170 grader. Dette har medført at arrangøren har måtte flytte baneområdet flere ganger, noe som har ført til mye ventetid, forklarer han.Til tross for disse utfordringene, har Theodor Middelthon kjempet seg tilbake og befinner seg nå på en imponerende tredjeplass, kun ett poeng bak andreplassen. - I dagens løp har vi sett viktigheten av jevn seiling. Å holde seg konsekvent i topp 20 gir gode resultater i et såpass variert felt, legger Christoffer til. - Theodor har vist solid seiling, spesielt i det andre racet i dag hvor han sikret en sterk tredjeplass.

Jens Ørjavik og Sverre Holt har dessverre falt på listen etter dagens seiling og står i fare for å miste gullfinalen. Situasjonen er imidlertid fortsatt litt usikker på grunn av protester fra juryen mot flere trenere for ulike overtredelser, noe som kan påvirke resultatlisten.Den tyske seileren Ole Schweckendiek leder mesterskapet, etterfulgt av Lorenzo Mayer fra Frankrike på andre plass, med Theodor tett i hælene på en tredje plass.

European U21 ILCA7 - Topp 10 etter 5 løp:

1. Ole Schweckendiek (GER) - 15 poeng

2. Lorenzo Mayer (FRA) - 27 poeng

3. Theodor Middelthon (NOR) - 28 poeng

4. Enrico Tanferna (ITA) - 32 poeng

5. Rem Pulci Magen (ISR) - 35 poeng

6. Athanasios Kyfidis (GRE) - 36 poeng

7. Luka Zabukovec (SLO) - 37 poeng

8. Bartosz Andrzejak (POL) - 43 poeng

9. Yogev Alcalay (ISR) - 44 poeng

10. Erik Norlen (SWE) - 47 poeng

67. Sverre Langaas Holt (NOR) - 114 poeng

70. Jens Kaastad Ørjavik (NOR) - 117 poeng

Tre nye seilaser er planlagt torsdag med en god vind prognose. Det er med andre ord fortsatt mange muligheter.