Dramatisk berging av båt

Paul Meilhat ble løftet av båten med alvorlig skade. Det tok over to uker å berge båten.

Publisert Sist oppdatert

Paul Meilhat er en av favorittene til Vendee Globe. Like før jul deltok han i St-Barth to Port-La-Forêt. Racet er en soloregatta fra Karibia til Frankrike for IMOCA60-båter. Paul Meilhat lå som nummer to da han ble rammet av et uvær ved Azorene. Den franske soloseileren måtte på dekk for å berge riggen, men ble slengt mot et stag, og fikk bekkenbenet knust.

UNG: 32 år gamle Paul Meilhat har tatt steget opp fra Figaro-klassen til IMOCA, og har overtatt Macif.

Jakt etter båten

Det gikk bra med Paul Meilhat, men å berge båten viste seg å være komplisert i desember. «SMA» er «Macif» in nye farger, båten som vant Vende Globe for tre år siden.

Først på fjerde forsøk lykkes det å sette en mann om bord. Da var båten halvfull med vann. Første forsøk ble båten forsøkt berget med en slepebåt fra Azorene, andre fra Spania, tredje fra Frankrike. Det var først på fjerne forsøk, da med to turseilere, at det lykkes å få båten under kontroll.

150 nm fra land

Med en stormfokk klarte redningsmannskapene å seile 150 nm til Irland. Da hadde båten ligget å drevet i 18 døgn i vinterstormer, og i løpet av denne tiden drevet 2600 nautiske mil mens restene av seilene ble revet i filler.

Skadene var mindre enn fryktet. Alt teknisk må byttes og båten er ventet å være klar for The Transat i starten av mai.

Månedens film

Historien om bergingen av «SMA» er hovedsaken i andre utgave av The World Sailing Show. Andre episode ble sluppet i dag. Du kan også se vinnerne av Årets Båter i Europa, om 2,4 meter seiler Damien Seguin som ønsker å seile Vendee Globe samt mye annet.

BERGET: Etter 18 døgn og på fjerde forsøk lykkes det å berge «SMA»