Ingen fartsproblemer for Ericsson 3

Eivind Melleby er på snarvisitt til hjemlandet og i godt humør etter pallplasseringen i Kochin.

Publisert

Eivind Melleby landet på norsk jord i formiddag for det som best kan beskrives som en fransk visitt, idet har setter seg på flyet til India igjen allerede søndag. Men tross alt er det lettere for ham å komme hjem enn det er for mor og datter å komme på besøk til India. Da satses det heller på familiejul i Singapore.

Telefonica Blue skremmer ikke

Etter to etapper begynner man å kjenne seilegenskapene til de forskjellig båtene, og det Melleby har opplevd til nå skremmer ham ikke. - Vi visste jo styrkeforholdet mellom E3 og E4 og der er det heldigvis lite som skiller. Inntil de fikk sin private vind som økte ledelsen fra et par nautiske mil til 30 timer i mål, holdt vi følge hele tiden, sier Eivind Melleby. - Vi har oså jobbet mye med å forbedre oss i lett vær, og mens Telefonica Blue dro oss med en knop under en del av den forrige etappen, er de neppe mer enn 0.1 knop raskere, selv på power reaching i lett vær nå. Deres fartsoverskudd i lettvær bekymrer oss egentlig ikke så mye. Det blir ikke så store avstander av det, mens vi definitivt har et større fartsoverskudd i mye vind. Det er jo da det virkelig blir avstand mellom båtene.

Raskere enn Green Dragon

- Vi er litt raskere enn Green Dragon under de fleste forhold, mens Puma går omtrent likt som oss, sier Eivind, som bekrefter at laget har mye selvtillit etter denne etappen, ikke minst etter at de dro fra båtene bak da de selv var blitt fraseilt av E4 og Telefonica Blue. - Da var det viktig å holde fokus og tenke på hvorfor Telefonica Blue seilte fra oss isteden for å ergre oss over at de hadde gjort det.

Styrer mye

Eivind er en av to rormenn i båten og sammen med Thomas Johanson, OL mester i 49er fra 2000 er det Eivind som styrer båten i tiellegg til vaktsjefene Mange Olsson og Richard Mason.

Bra selvtillit

Det er bra med selvtillit og Eivind vet at i seiling er det alfa og omega, men det gjelder ikke å bli for kjepphøy. - Det er så gode lag i regattaen at vi må ikke bli skuffet om vi havner utenfor pallen på neste etappe. Men nå vet vi i hvert fall hva vi kan være gode for.

Topp stemning  laget

- Tonen i laget er topp, og bedre enn i mange andre lag, der man allerede har registrert slitasje, sier Eivind. Anders Lewander er ingen autoritær leder og det passer bra når man har de erfarne vaktsjefene med seg. - Deres erfaring er gull verdt for laget, selv om vi også begynner å føle oss trygge på oss selv. Men de vet mere om hvor hardt vi kan presse båten, hva vi kan forvente oss, og hvordan man må rasjonere kreftene på de lange etappene.

Eivind er imponert over 59 år gamle Mange som holder overraskende bra, til tross for at han slo seg kraftig både på den førse og andre etappen. - Vi må be ham ta det med ro, men han gir seg aldri, sier Eivind om sin eldre lagkamerat.

Powered by Labrador CMS