Færderseilasen

LANTERNER: Det er et hav av lanterner nord for Oscarsborg når natten senker seg.
OSCARSBORG: Kun enslige Færderdeltagere har passert Oascarsbord siden det var en lite rush av raske båter rundt kl 21:00
LITEN: En Melges 24 noen meter foran en X-41 utenfor Drøbak.
NORD: Spinnakerkjøring ut Drøbaksund.

Feltet strekker seg

De rike blir rikere under Færderseilasen. De som ligger langt ut har best vind. 

Publisert Sist oppdatert
OSCARSBORG: Kun enslige Færderdeltagere har passert Oascarsbord siden det var en lite rush av raske båter rundt kl 21:00

Strømmen har snudd i Drøbaksund, men allikevel ligger hovedfeltet nord for Oscarsborg i det natten kommer. Mange av TurGlede-seilerne er alt i Tønsberg, mens de raskeste seilbåtene har kommet ned til Jeløya. De første båtene som startet fra Son kl 1800 i kveld, er nå i ferd med å runde Tristeingrunnen ved Færder. De har hatt vind hele tiden siden start, og de har i øyeblikket 15 knops vind. 

I tillegg til det lyner og tordner det – og regnet høljer ned.

Vinden øker

På Gullholmen blåser det nå 4,5 m/s fra nordøst, mens det på Færder blåser 6 m/s fra nord-nordøst. Tross for mye regn, deltagerne kan i hvert fall glede seg over medvind i mange timer fremover. 

I Indre Oslofjord blåser det 3-4 m/s, men det er store vindhull i Drøbaksund. Vindmåleren på Steilene sier 6 m/s fra nord, og den øker. 

Vinden snur

Alle som kommer seg rundt Tristein, eller Hollenderboen før klokken 0600 i morgen tidlig er heldige. Da snur vinden over på sydvest, som vil gi medvind inn mot mål. På morgen timene vil også solen vise seg, tro det eller ei. 

 

RASK: «Hydra», den splitter nye Class 40-båten bygget i Sør Afrika passerte Oscarsborg ved 22-tiden.