SailGP

Team Australia vant finalen mot Japan

Jevn seiling i frisk vind ga god underholdning for publikum på land. For dem som vil følge seilasene på nett, blir det en ukes ventetid.

Publisert Sist oppdatert
FINALE: Siste seilas ble seilt mellom de to beste båtene som var Australia og Japan.

Flere tusen tilskuere fra Marina Yacht Club Peninsula Race Village ble vitne til spennede seilaser over to dager der Australia SailGP Team gjentok finaleseieren fra Sydney over Japan, og styrket ledelsen i SailGP til å komme ett skritt nærmere sammenlgtseieren som har en premie på en million dollar.

Etter en noe skuffende start på regattaen lørdag der Australia SailGP Team med OL mester Tom Slingsby til rors, måtte finne seg i å ha Japans lag med Nathan Outteridge foran seg, tok de behørig igjen i søndagens seilaser der de til slutt slo Japans lag i finalen. Det ble riktig nok en jevn seilas, men tekniske problemer på den japanske båten gjorde at de måtte seile uten instrumenter som tydelig hemmet laget. 

Regattaen ble sendt direkte og gratis. Arrangøren har utviklet egen app hvor seerene kan velge data og kamere fra ulike båter. I appen er det også mulig å se seilasene i reprise, også fra Sydney.  Neste regatta i SailGP arrangeres i Hudson River i New York, 21-22 juni. Her er det kjent for å være lite vind og mye strøm, neppe forhold der F50 katamaranene kommer best til sin rett

 

SailGP Season 1 // Leaderboard

1st // Australia // 93pts

2nd // Japan // 91pts

3rd // Great Britain // 79pts

4th // United States // 68pts

5th // France // 61pts

6th // China // 60pts

San Francisco SailGP // Overall

1st // Australia // 47pts

2nd // Japan // 46pts

3rd // Great Britain // 43pts

4th // United States // 37pts

5th // France // 28pts

6th // China // 27pts

 

TETT: Japan hadde baugen under skroget til Australia under første runding av bunnmerket i finalen.