2018 Golden Globe Race

PAPIRKART: Når Are Wiig legger ut på sin soloseilas rundt jorden i 2018 må han klare seg med papirkart.
ALENE: Are Wiig er vant med å håndtere de fleste utfordringer om bord på egenhånd.
SEKSTANT: GPS er bannlyst i Golden Globe Race, i regattaen er det sekstant som gjelder for å finne ut hvor du er.
OSTAR: Sammen med 94 andre seilere la Are Wiig ut fra Plymouth i England i 1988, og han er fortsatt den eneste nordmannen som har fullført regattaen OSTAR.
ANNO 1988: Helt siden midten av 1980-tallet har Are Wiig drømt om å seile jorden rundt alene. I 2018 vil han realisere drømmen.

Retro-Are klar for verden

Vi snakker kassettspillere, Super 8 filmkamera, sekstant, lange kjøler og korte master, tau som strekker seg og LA8PV calling. Are Wiig lar seg gjerne bli sendt 50 år tilbake i tid for å kunne gjennomføre drømmen om å seile alene rundt jorden. Dessuten blir han sannsynligvis den første nordmannen som gjør vågestykket.

Publisert Sist oppdatert

14. juni 1968 kastet Robin Knox-Johnston loss fra en brygge i Falmouth på Englands sørkyst. Han var alene om bord og foran ham lå en seilas som noen aldri tidligere hadde klart. Han skulle seile jorden rundt alene non-stop. Åtte andre seilere var enten på vei eller i startgropen i The Sunday Times Golden Globe Race.

Regattaformatet var så vilt at deltagerne fikk lov til å starte når de ville den sommeren i 1968. Målet var å komme rundt i ett stykke, og mange var overbevist at det ikke lot seg gjøre. På den tiden var det nesten like usannsynlig at en mann skulle klare å seile jorden rundt alene uten stopp, som at et menneske skulle sette sine føtter på månen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER