SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER: ASKER SEILFORENING

REKRUTTERING: Asker Seilforening ønsker rekruttering også til tillitsmannsapparatet sitt.

_ Vi ønsker rekruttering og engasjerte foreldre

– Vi ønsker oss nybegynnere og rekrutter med engasjerte foreldre som kan bidra til aktivitet i mange år fremover.

Publisert Sist oppdatert
LEDER: Svein Are Løtveit har mange nyttårsønsker for 2017 på vegnbe av Asker Seilforening.

Vil ha med turseilerne

Svein Are Løtveit forteller at foreningen opplever vekst når det gjelder regattaseiling, men han mener det fortsatt er et stort potensiale «der ute»:

– Vi ønsker å få engasjert alle seilbåteiere i Asker til å seile aktivt enten på tur eller i regattaer.

Men han sier også at de er på leting etter nøkkelen til å få en aktivitet i foreningen som trigger turseilerne.

– Hvordan kan vi få flere som har seilbåter i aktivitet, spør han seg og vil gjerne ha innspill fra dem som har gode ideer til det.

Mulig konsekvens av den nye storkommunen

Asker Seilforenings største arrangement i 2017 blir Askeroptimisten – i alle fall når det gjelder antall deltagere. Men også Oslofjorden Rundt er et stort arrangement, og i 2016 opplevde foreningen rekorddeltagelse. Nå sysler foreningen med nye ideer:

– Vi leker også med tanken om å kanskje endre «Oslofjorden Rundt» til «Asker Rundt» på sikt med tanke på storkommunen som kommer i 2020 . Da vil kommunene Asker, Røyken og Hurum slå seg sammen. Vi snakker da om overnatting i Holmsbu, og kanskje et samarbeid med andre foreninger om gjennomføringen.

Også dette er noe Svein Are Løtveit mer enn gjerne vil ha en tilbakemelding om. Er det en god idé?

Seile sammen

I en seilforening kan alt gjøres bedre, og om Asker-lederen skal si noe hva foreningen håper å kunne gjøre bedre i 2017 enn de gjorde i 2016, svarer han slik:

– Jeg har allerede nevnt overfor utfordringen med å beholde ungdom i foreningen også når de har fylt 16 år. Videre må vi bli flinkere til å engasjere foreldrene i driften av foreningen. Det blir et lite antall mennesker som drar et stort lass, og ønsket er at flere skal bidra og dra lasset sammen.

Han fortsetter:

– Et tiltak er ideen om et tilbud «Seile Sammen» der foreldre og barn, eventuelt flere venner eller en familie kan «Seile Sammen» som et nybegynnertilbud. Og når barna er klare for det, kan de gå over i en Optimist, mens foreldrene fortsatt kan være aktive i en Andunge eller på noe sikt en J/70.

– Vi har ved noen anledninger også hatt med flyktninger ut og seile, og vi har hatt med andre utpå. Dette vil vi forsøke å få noe mer ut av, og vi er i dialog med kommunen om dette. Vi ønsker å få flere til å seile sammen, avslutter lederen av Asker Seilforening.

SEILFORENINGENES NYTTÅRSØNSKER

SEILmagasinet har spurt alle seilforeningene som har kollektivt abonnement på SEILmagasinet, hva de ønsker seg for året 2017, men også hva som er mål og utfordringer for dem i det nye året.

De neste du kan lese om er:

Torsdag 19. januar: Fredrikstad Seilforening

Les også nyttårsønskene til:

Tønsberg Seilforening

Oslo Seilforening

Askøy Seilforening

Bodø Seilforening

Ran Seilforening

Nesodden Seilforening

Molde Seilforening

UNGDOM: Asker Seilforening ønsker at flest mulig ungdommer skal fortsette å seile i foreningen.
SEILE SAMMEN: Asker Seilforening ønsker seg et yrende liv på Blakstadtangen i mange år fremover.