Søk i arkivet

TO GRINDER: Svenning Torps «nye» hvite Grinde med høy rigg seiler sammen med en original Grinde med masthead-rigg.
TO GRINDER: Svenning Torps «nye» hvite Grinde med høy rigg seiler sammen med en original Grinde med masthead-rigg. Foto:

FærderseilasenGrinde-spesialister

Når Svenning Torp deltar i Færderseilasen med sin andre Grinde, har han designeren med seg om bord.

Svenning Torp er glad i spissgattere. Og særlig dem som kommer fra den danske konstruktøren Peter Bruun. I år deltar han i Færderseilasen med sin andre Grinde.

Med den første herjet han på regattabanene på slutten av 1970-tallet. Senere har han eid en Kaskelott fra samme designer. Den har han vært på flere langturer med, blant annet en transatlantisk rundtur som et vellykket familie- og venneprosjekt i 1998-99.

Nå er han tilbake med «ny» Grinde, en båt som Peter Bruun har tegnet ny rigg og nytt ror til, og som Torp overtok i 2016.

Comeback som regattaseiler

Til tross for at Svenning Torp har lagt opp som regattaseiler, ble fristelsen for stor til å teste den ombygde båten i årets Færderseilas. Og med Bruun som mannskap blir båten en interessant deltager i klassen NOR rating cruising med spinnaker.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen