NORGES SEILFORBUND

NACRA 15: Henrik Schrader Bordal og Celia Valeur Børresen er tatt ut i Nacra 15, og de trener nå for fullt i NSFs nyervervete Nacra 15-er.
29ER: Maren Edland og Emilie Dahl Andersen representerer Norge for tredje gang i junior-VM.

Ti norske seilere til ungdom-VM

Hele ti norske ungdomsseilere forbereder seg til å reise til Sanya i Kina for å seile Youth World Championships 9.–16. desember.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har det normale vært at åtte norske seilere har deltatt i ungdom-VM, men i år stiller Norge med to ekstra etter omfattende runder med uttak til Nacra 15-klassen.

Det ble det Henrik Schrader Bordal og Celia Valeur Børresen som hevdet seg i uttaksprosessen, og de blir dermed sendt til Sanya for å seile den nye flerskrogs ungdomsbåten.

Verdens mest prestisjefylte

Youth World Championship er det største og mest prestisjefylte arrangementet en juniorseiler kan bli kvalifisert til og delta i. Mesterskapet samler rundt 400 seilere fra 60 nasjoner.

Flere av de norske seilerne har gode sjanser til å markere seg sterkt. Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty gjorde det skarpt i 29er-EM med en 5. plass. Maren Edland og Emilie Dahl Andersen deltar for tredje gang og har hatt veldig god progresjon. Uffe Tomasgaard er også et sterkt kort.

Norske deltagere

29er jenter: Maren Edland og Emilie Dahl Andersen

29er gutter: Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty

RS:X gutter: Jakob Ruud

RS:X jenter: Helle Oppedal

Nacra 15: Henrik Schrader Bordal og Celia Valeur Børresen

Laser Radial jenter: Martine Bjørve-Thuen

Laser Radial gutter: Uffe Tomasgaard