Kai Stephansen

VARIERT BRUK: Kai og Ruth Stephansen seiler sin First 40.7 både shorthanded og med fullt mannskap, i regatta og på turer langs kysten.
KAI STEPHANSEN: Malvik og Stjørdal Seilforening regner med å se Kai og familien til start i mange seilaser denne sesongen.

Fra Oselvar til First 40.7

Kai Stephansen er en av Malvik & Stjørdals aktive seilere. Her forteller han om sin karriere.

Publisert Sist oppdatert

– I min barndom var vi ofte på Tunes utenfor Bergen hos min farmor og farfar, minnes Kai.

– Min farfar hadde en Oselvar og en Oslojolle som vi lekte oss med. Etter hvert som jeg ble litt eldre, fikk jeg fatt i noen seilbrett som ble flittig brukt. Det ene har jeg fortsatt med en oppgradert rigg. Egen seilbåt ble kjøpt inn omkring 2006. Det var en X-99, 1986-modell med vannskade i skottet midt i båten. Skaden medførte en stor glassfiberjobb, men reparasjonen holdt i hele min eiertid, forteller han fornøyd.

Regattabåt

– I mars 2012 kjøpte vi en 2004-modell First 40.7. Vi hadde et ønske om å ha en båt med tre lugarer, god høyde nede i lugarene, litt mer luksus enn i X-99-en, og ikke minst gode seilegenskaper både med fullt mannskap og shorthanded, sier Kai.

– Båten er benyttet i mange onsdagsregattaer, på Halten Ocean Race, Høststormen og flere ferieturer til både Svartisen og til Geiranger og Hjørundfjorden.

– Høydepunktene på ferieturene var nok Rødøy og turen opp på Rødøy-løva det året vi dro nordover. I tillegg hadde vi fantastisk vær innover til Geiranger og i Hjørundfjorden. Det blir nok vanskelig å toppe disse ved senere anledninger, mener Kai.

Sesongen 2016

– Sommeren 2016 planlegger vi deltagelse i så mange onsdagsregattaer som mulig, Halten Ocean Race, Ytterøya rundt og en del andre regattaer i den grad det passer med familielivet, avslutter Kai Stephansen.

Aktiviteter i Malvik & Stjørdal våren 2016

Vårtur 13.–16. mai Turseilas
Jollekurs (RS Feva) april Dato fastsettes senere
Oppstart onsdagsseilaser 4. mai Oppstart vårserie
Massemønstring på sjøen 21.–22. mai
Sjøsportskole – «Safe@sea» 22.–24. juni Aktivitetstilbud for ungdom 11–15 år
Saltøya rundt 4. juni Distanseseilas som inngår i Midt-Norsk seilcup 2016
«Shorthanded» vår 18. juni NOR Rating og tur