Se opp for drivved!

Flommen skaper store problemer over hele østlandet. På sjøen fører flomvannet, bokstavlig talt, potensielle farer med seg.

Publisert Sist oppdatert

– Det er grunn til å advare mot drivtømmer og annet materiale som flyter nå som vannføringen i elvene stiger enda mer sier Roar Bekkelund i Borg havn i Fredrikstad til Havna.com.

– Vi har ikke sett så veldig mye enda, men vi regner med at det blir mer ettersom vannet stiger. Dette er et problem hvert år på disse tider, men det blir ekstra mye ved mye vann i elvene.

Særlig raske båter må være oppmerksomme. Både fordi konsekvensene kan være store, og fordi drivgodset kan være vanskelig å se før du er veldig nærme sier bekkelund.

Borg havn går samtidig ut i lokalpressen med et generelt varsel om stor vannføring i Glomma.

– Det er varslet om ekstra stor vannføring i Glomma i tiden framover som følge av mye nedbør og stor snøsmelting. Det medfører høyere vannstand i Nedre Glomma og sterkere strøm enn normalt. Borg havn ber alle eiere av båter og anlegg i Glomma om å sikre fartøy og andre anlegg godt slik at det ikke oppstår skader eller farlige situasjoner med avdrift. Småbåthavner har et særlig ansvar for å føre godt tilsyn med sine båthavner.