BRANN: Alle nødetater ble kalt ut for å bistå soloseileren med båten i brann.

Tragisk dødsulykke ved Hvaler

En mann er bekreftet omkom etter brann i seilbåt i natt. Heldigvis er det få slike dødsfall.

Publisert Sist oppdatert

Redningstjenesten fikk bekymringsmeldingen kl 03.14. Klokken 03.51 kom melding fra brannetaten om at en båt sto i brann. 07.13 søndag morgen ble det opplyst om at en mann er funnet omkommet. 

Den omkomne er ikke identifisert, men antas å være en mann som skulle seile fra Strømstad til Skjærhalden, i følge VG. Vindmålinger viser at det blåste frisk i tidsrommet. Vinden økte, og dreide fra sydvest til vest. Klokka 0400 blåser det 16 m/s med vindkast over 18 m/s.

TRACKING: AIS-sporet til «RS Ragnar Stoud Platou» det siste døgnet.

Feilnavigering?

Det var tøffe forhold for en soloseiler i natt. Om planen var å seile til Skjærhalden, så kan det virke som at han hadde forandret planene, eller feilnavigert. 

AIS-trackingen til redningsskøyta «RS Ragnar Stoud Platou» viser at ulykken kan ha skjedd lengre vest. Skøyta var kalt ut sammen med en rekke andre redningsetater for å bistå. Den fraktet brannvesenet ut til den brennende seilbåten. AIS-sporet viser aktivitet i sundet Løperen, mellom Asmaløy og Kirkøy. «RS Ragnar Stoud Platou» er stasjonert ved Skjærhalden. 

.

.

NEDBRENT: Den brennende båten havnet på et skjær, like ved land.

Få slike dødsfall

Det er ikke uvanlig at båter brenner, men det er sjeldent liv går tapt. I følge statistikken til sjøfartsdirektoratet er det ingen direkte dødsfall i forbindelse med brann i deres statistikk fra 2017 til i dag. Her er det to personer som har dødd av gassforgiftning, og en av eksplosjon, av totalt 190 omkomne. Hele 158 dødsfall skyldes fall til sjø.