Svensker filmer sin båt synke i Stillehavet

8. april sank Arcona 460 «IdaLina» etter at rorakselen brakk. Ble reddet av andre svensker.

Publisert Sist oppdatert

Hendelsen på mandag er beskrevet på Facebook av besetningen på «Windy Sailing». De fikk reddet mannskapet på «IdaLina».

– Ved 14-tiden får vi vite at «IdaLina» har problemer med roret. Vi legger straks om kursen, og styrer mot dem. «Yaghan», som ligger lengre frem, vender og seiler mor bølger og vind. Forholdene er ganske tøffe. Høye bølger, mye vind og regn. Det tok oss to timer å komme oss bort til dem. På veien fikk vi vite at rorakselen hadde røket og var i ferd med å slå hull i skroget. Litt senere fikk vi høre et de tok inn mye vann. Når vi var en halvtime unna hørte vi at de hadde gått i redningsflåten. Vi kom frem akkurat da båten sank. Det var helt uvirkelig, og det gikk ekstremt raskt. Plutselig var hun bare borte.

Etter hvert fikk vi dem om bord i «Windy», og servert litt mat. Vi er alle forvirrete, men har det bra. Det er så utrolig sørgelig, og vi kan knapt fatte at det har hent. Verre enn alle våres verste mareritt.

STILLEHAVET: Arcona 460 «IdaLina» sank raskt etter at båten fikk hull i skroget.
BRUKKET: Rorakselen ser ut til å ha brukket rett under kvadranten.

Tar det alvorlig

Arcona Yachts har sendt ut en pressemelding i forbindelse med hendelsen, og vil sette i gang undersøkelse rundt hendelsen.

– Sikkerhet er høyt prioritert hos Arcona Yachts, så vi tar denne hendelsen alvorlig. Vi forstår at rorakselen har brukket, men vi forstår ikke hvordan eller hvorfor. Vi skal jobbe tett opp mot våre leverandører og nøkkelpersoner for å få undersøke denne alvorlige hendelsen videre, sier Arcona Yachts sjef, Fredrik Malqvist i pressemedlingen.

ARC: «IdaLina» på vei inn mot mål etter å ha seilt ARC over Atlanterhavet.

Topp utstyrt

Arcona 460 ble lansert i 2004, og var den gangen toppmodellen. Båten seilte ARC over Atlanterhavet i 2021, og ble nummer to i sin klasse. Av bildene fra ARC virker båten topp utstyrt og vedlikeholdt.