Unikt MOB-system

SARMOB gjør båtens mannskaps smarttelefoner til et mann-over-bord system. Se film

Publisert Sist oppdatert

SARMOB er utviklet i Arendal og er et helt nytt sikkerhetssystem som utnytter moderne mobiltelefoners egenskaper. Systemet fungerer uten mobildekning, og er svært enkelt i bruk, og fungerer uten noen form for ekstrautstyr.

Skaper et sikkerhetsnettverk om bord

Før båten legger ut på tur, må skipperen sette opp mannskapets mobiltelefoner som danner et sikkerhetsnettverk om bord. Faller en i vannet vil nettverksforbindelsen mellom mannskapets mobiltelefoner brutt, og alarmen vil gå på mobilene om bord i båten. Disse gå nå over i en MOB-modus som viser punktet hvor hendelsen hente, med avstand og distanse dit.

Fungerer i bakgrunnen

– Vi har jobbet hardt for at systemet ikke skal tappe smartmobilens batteri unødvendig raskt, forteller gründer Jarle Stokke-Olsen. Systemet fungerer i bakgrunnen, så mannskapet kan bruke telefonen på helt vanlig måte. Det bruker telefonens GPS-system, noe som trekker strøm, men kjører man i tillegg en navigasjons app, så vil ikke SARMOB gjøre at mobilens batteri vil bli belastet ytterligere. En iPhone med SARMOB kjørende vil batteriet vare ca 10 timer, og 40 timer på en iPad.

– Vi anbefaler å legge mobilen i en vanntett pose, slik at du kan ha den på deg i alt slags vær, uten fare for at utstyret skal gå i stykker, forteller Jarle Stokke-Olsen.

SARMOB koster 56 kroner på AppStore for iPhone.

Om noen faller i vannet, så viser appen kurs og ditanse til hvor personen gikk over bord.
Jarle Stokke-Olsen har laget et MOB-system som utnytter moderne mobiltelefoners funksjonalitet.
Appen kan fungerer med iOS.