Standby for rekordforsøk

Franske Francis Joyon venter i New York på ideelle forhold til å kunne slå den transatlantiske solorekorden med trimaranen «IDEC».

Publisert Sist oppdatert

Francis Joyon og den 97 fot store trimaranen «IDEC» som allerede holder rekorden for soloseilas jorden rundt, er nå basert ved Dennis Conner’s North Cove Harbour i New York City, der Joyon venter på et værvindu som skal gjøre det mulig for ham å sette ny rekord for soloseilas transatlantic (vest til øst). Joyon og «IDEC» satte i 2008 den gjeldende solo, non-stop jorden rundt rekorden på 57 dager, 13 timer og 34 minutter, en rekordforbedring på 14 dager. Joyon skal nå forsøke å slå den transatlantiske rekorden satt av Thomas Coville (FRA) i 2008 på 5 dager, 19 timer 30 minutter og 40 sekunder. Distansen er fra Ambrose Light, fyrskipet utenfor New York til Lizards poitn som markerer innseilingen til den engelske kanal.

Joyon har hatt denne rekorden tidligere. Etter at han hadde passert mål fortsatte han da å seile mot hjemmehavnen på vestkysten av Frankrike. Da var han så utmattet at han falt i dyp søv og først våknet av at båten dundret i fjellveggen. Joyon klarte seg som vi forstår, men båten totalhavarerte.

Idecs hjemmeside