Nye observasjoner av savnet båt

Nye observasjoner av savnet båt

Et nytt vitne meldte seg i går for politiet, etter at han mener å ha sett den savnede "Warnow" tre dager etter tidligere siste sikre observasjon.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: HRS har bedt båtfolket holde øynene åpne, selv om søket etter "Warnow" formelt er innstilt. Foto: HRS.

Kystverket startet tidligere i uka flysøk etter tre nederlendere som er meldt savnet i en seilbåt utenfor norskekysten. To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i den nederlandske seilbåten Warnow, som forlot England 15. april.

Sist mannskapet ga livstegn fra seg var to dager senere. Da befant båten seg ved Draupner-feltet i Nordsjøen, og de ringte hjem til familien med mobiltelefon.

– Da var det ingen tegn på at noe var galt, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) Ola Vaage til NTB. Båten har både VHF-utstyr og antakeligvis en nødpeilesender.

Det storstilte søket etter den savnede nederlandske seilbåten «Warnow» ble i går kveld avsluttet, uten resultat.

Fredag meldte et nytt vitne seg for politiet. Han hevder å ha sett båten seile sørover i Alverstraumen i Nordhordland, lørdag 20. april, skriver aftenposten.no med referanse til Bergens Tidende.

– Vitnet gjenkjente båten ut fra bilder han har sett, og mente det måtte være den savnede. Dette er jo en litt spesiell båt, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistriikt.