«Lupi» først ut

Tøffe forhold gjorde at kun noen  båter startet på ARC i går. Resten starter i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Et kraftig lavtrykk nord for Kanariøyene skaper problemer for arrangøren. Det skaper motvind og røff sjø. Det ble derfor avgjort på lørdag at kun racingklassen, og båtene som ønsket det skulle starte på søndag, etter planen. 34 båter startet i går, 27 av dem seiler i racing-klassen.

Først over linja

«Lupi» med Bjørn Børresen som skipper seiler i racingklassen, og var første båt over linja i går. «Lupi» er en Pogo 1250 med høyere mast, og måler inn som en Class 40-båt. Det deltar to andre Class 40-båter. Det er tyske Pogo 2 og engelske Vaquita. Surfing Petrel er en helt ny Pogo 50, «Lupi» storesøster. Det blir nok en rask båt over havet. Men den vil nok møte stor konkurranse fra «The Kid», en JP 54, en turutgave av en IMOCA 60 med vippekjøl osv.

Først kryss

Båtene krysser for øyeblikket syd for øygruppen. Feltet har stor spredning. Det ser ut til at båtene lengst nord vil få mest trykk når passaten fra nord-øst er tilbake. Albacor, en J/109 leder sammenlagt, mens «Lupi» ligger på en 17. plass. Den norske båten vil nok trives bedre når vinden rommer.

Du kan bølge båtene her

Lupi ligger på 17. plass
Feltet har stor spredning. Båtene lengst til nord krysser, men vil få bedre vind når lavtrykket har passert.
Lavtrykk nord for Kanariøyene skaper motvind for ARC-seilerne.