Heia Norge!

Norge er ikke bare den tredje største nasjonen i ARC som starter i morgen. Også i staben er norske godt representert.

Publisert Sist oppdatert

(Las Palmas lørdag 24.11.12) I morgen går starten og blant ARCens 230 startende båter er det imponerende mange norske – i alt 22. Norge er tredje største startende nasjon, etter England og Tyskland. Også i ARCens stab er vi godt representert: Her finner vi to unge norske seilere: Cecilie Hammersland (Stavanger) og Patrick Bøckmann (Sarpsborg).

Tidligere deltager

Cecilie er elektrikerutdannet og har jobbet i ARC (Atlantic Rally for Cruisers) en gang før. Hun forteller at hun nå drømmer om å seile til New York for å se innseilingen, Frihetsgudinnen og alle skyskraperne. Hun har allerede seilt lengre enn de fleste – omtrent 45.000 nautiske mil er det blitt de siste årene. Hun mangler faktisk bare strekket mellom Bora-Bora og Australia; når dét er unnagjort har hun seilt jorden rundt. Hun nevner særlig en strekning med skrekkblandet fryd: South Africa Race mellom Cap Town og Rio. Veien vestover var grei, sier hun, men turen tilbake – den ’gærne veien’ – den var litt ugrei. Med bare to ombord seilte de en Elan 434 i skikkelig dårlig vær og hadde en knock down på veien. Men de greide seg bra. Cecilie seilte ARC 2008 og ARC Europe 2009 sammen sin kusine i deres First 40.7. Hjemme seiler hun onkelens X-119 så det er fart over den blide damen.

Cecilie seilte «Las Primas». Les var repportasje før ARC 2008 her.

Nyutdannet toller

Patrick er akkurat ferdig utdannet toller og bruker nå sin lenge etterlengede ferie til å jobbe for ARC. Det blir lange dager – men det er en opplevelse, sier han. Sin unge alder til tross har han også seilt mer enn de fleste: Irland – Kanariøyene, deretter ARCen i 2009, videre til Panama og over Stillehavet. Alt dette eksotiske ombord i Askerbåten SY Ronja som deltok i World ARC. Etter dette var utdannelse i fokus. I år ble det tid til å seile en norsk båt hjem fra Frankrike – og hjemme har unggutten en egen Maxiracer. Der venter også en Kystskipperutdannelse før han og faren hopper ombord i farens Hanse 37 for å dra på langtur. Dét er i alle fall drømmen!

Cecilie og Patrick sier i kor: - ARCen er et kjempekjekt sted å jobbe. Det er topp stemning og seilerne vi møter er ytterst motiverte. Det er bare å bli kjent med ledelsen her nede og sende dem en mail hvor du ber om å få jobb. Verre er det ikke.