Den nye navigasjonsmodulen på iPhone som her viser detaljinfo om veipunktene.
Appen er også testet på iPhone 4, hvor den fungerer greitDen nye navigasjonsmodulen på iPhone.
Navionics oppdaterer

Navionics oppdaterer

Navigasjon på mobil og lesebrett blir enda bedre.

Publisert Sist oppdatert

Navigeringsappen fra Navionics blir stadig oppgradert og har blitt mye bedre opp gjennom tiden. Siste oppgardering er et stort hopp. Navionics 3.2.2 gir bedre ruteplannleggingsmuligheter. Oppgraderingen er gratis, men for å få den nye navigasjonsmodulen som gir nye egenskaper må du ut med 14 kroner på iPhone og 35 kroner på iPad.

Bra ruteinformasjon

Fordelen med å navigere på iPad og iPhone med Navionics er at det er meget enkelt å legge opp ruter, men ruteplanleggeren har hatt noen mangler. Særlig har jeg savnet tiden som er igjen av turen, og distansen til mål. Den nye modulen viser deg dette samt samt også distanse og kurs til neste veipunkt. Denne informasjonen kan du trekke frem fra siden av skjermen, og flytte inn om du vil.

Skarp tekst

Navionics har vært flinke til å tilpasse informasjonsmengden til de forskjellige enhetene. For å få detaljinformasjon på iPhone må du inn på eget bildet, mens på iPad blir den liggende på siden av kartet. Har du nyeste iPad fremstår tekstinformasjonen som den er trykket. Bokstavene er sylskarpe takket være lesebrettets høye oppløsning på skjermen. Kartet derimot, benytter seg ikke av den store bildepunkttettheten til skjermen.

Med den nye funksjonen, så styrker Navionics seg i kampen mot Jeppesen, iSailor og iNavX som det beste navigasjonsverktøyet for mobile enheter. Navionics er også tilgjenglig for Android, både for mobil og leserbrett.Det eneste jeg savner er en egen nattvisning for kart, som noen av konkurrentene har. Også ville det vært fint med et lesebrett som var lettere å lese i sollys.

Ustabilt på gammel iPad

Den nye funksjonen fungerer bra på nyeste iPad og iPad 2, men ikke like bra på første iPad. Jeg hadde ingen problemer med å legge inn ruten, men fikk den ikke fjernet igjen. Da sluttet appen og kjøre. Den startet greit igjen, og fungerer bra, helt til jeg ville inn å endre ruten igjen. Appen er også testet på iPhone 4 hvor den fungerer bra.

Teksten i Navionics benytter seg nå av lesebrettets Retina-teknologi.