Endelig for Android lesebrett
Endelig for Android lesebrett

Endelig for Android lesebrett

Mange har tatt i bruk Navionics for iPad. Nå er en høy-oppløselig versjon blitt lansert for lesebrett med Googles operativsystem.

Publisert Sist oppdatert

Navigasjon på lesebrett har blitt populært, og er et billig alternativ til en enkel plotter. Med lesebrett har man også fått en skjerm med god størrelse som fungerer bra så lange det ikke er sterkt sollys. Med lesebrettet i en vanntett pose er det også mulig å ta med utstyret ut i cockpiten. Frem til nå ha Navionics, som er størst på navigasjonsløsning på lesebrett, kun vært tilgjenglig for Apples utstyr. Nå lanseres Navionics for Android for skjermer med høy oppløsning. Så langt har Andriod versjonen kun vært for telefoner. – Jeg er godt fornøyd med Navionics for Android telefonen. Jeg har en vanntett Samsung, forteller Jan Hanchen Michelsen i Båtliv. Men han savner støtte for norske tegn, og syns også at skriftstørrelsene kunne vært store på stedsnavn.

Hyggelig pris

Lesebrett er billig. Du får både iPad og Android-lesebrett (Huawai 7”) fra under 3000 kroner, men velger du iPad, så bør du kjøpe 3G versjon som koster rett under 4000 kroner (iPad 2, 16 Gb, 3G). Kartdata fra Navioncs for nesten hele Europa koster bare 380 kroner på Google Play, men i denne utagaven mangler Danmark. Velger du Danmark og Grønnland må du ut med 456 kroner, men da får du også med kart for Sørlandet og Svenskekysten.

Android kommer

Det er Apples verden som dominerer seilerenes verden, i hvertfall om man skal tolke Google Analytics tall som viser statistikken for bruk av Seilas.no. iPhone og iPad har 85 prosent av brukerne av mobile enheter, men andelen Android vokser, og har nå nesten 15 prosent.

Når vi ser på bruken av nettlesere, så har Android Browser 2,5 prosent, mens Safaria har hele 32,6 prosent, men her kommer også Apples bærbare maskiner inn, som også bruker Safari. For noen år siden brukte nesten 90 prosent Internet Explorer. Nå er det kun 37,4 prosent. Både Firefox og Chrome har 11 prosent.

Hvor er iPad-versjonen?

Mens Navionics HD for Android har blitt lansert, har iPad-versjonen falt ut av AppStore. I følge Navionics er produktet midlertidig blitt trukket på grunn av feil og mangler som er blitt rapportert inn fra brukere.

Du finner appen her