Kystskipperkurs i Kroatia

Nordmennene Jon Ottne og Andreas Øverland inviterer til intensivkurs som på 14 dager i behagelige omgivelser skal gi deltakerne Kystskippereksamen.

Publisert Sist oppdatert

Kursleder Jon Ottne driver navigasjonsskolen Norther Course, godkjent av Sjøfartsdirektoratet for D5L og D5LA og Fiskeriskipper klasse C. Han har sin bakgrunn som sjøkaptein fra Maritim Høgskole. Han har også erfaringskombinasjon med langtursseiling og cruiseship på alle verdenshav.

Partneren Andreas Øverland er deleier i et lite hotel i Novigrad som er en liten fiskelandsby www.kroatia.hr Grunnen til at det blir holdt D5l og D5LA samt teoridel på fiskerskippersertifikat der er at Kroatia er det eneste landet i tillegg til Norge og Sverige som har skjærgård, noe som gir realistiske forhold for norske skippere. Til kurser hører en kraftig RIB som har det meste av navigasjonsutsyr. Dette gjør det mulig å trene nattnavigasjon i vanskelig farevann med mange fyr, og det hele i et behagelig og mer eksotisk klima enn Oslofjorden i april.

Deltakerene blir innlosjert i hyggelige leiligheter med muligheter for at resten av familien kan være med å ha ferie mens skipperen går på kurs. Øverland kommer også til å ha en liten økt på kurset der han snakkker om hva som fremprovoserer og henholdsvis demper konflikter om bord.

Korset går i dagene 3.- 17. april og prisen er kr 23.700 inkl. kursmateriell, eksamensgebyr og innkvartering i hotell med froskost.

Påmelding kurskroatia@gmail.com