Søk i arkivet

I iskanten ved Nordøstpassasjen
I iskanten ved Nordøstpassasjen
Trond Aasvoll
Trond Aasvoll
Finn Andreasse og Trond Aasvoll ved hjemkomsten i Arendal
Finn Andreasse og Trond Aasvoll ved hjemkomsten i Arendal

Nordpolen Rundt med «RXII»

Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassens eventyrlige ferd rundt Nordpolen som den aller første norske seilbåten blir foredrag i Arendal.

Seilbåten «RXII» var den første norske seilbåten som kom gjennom både nordøst- og nordvestpassajsne, men de trenge to sesonger på å komme rundt etter trøbbel med myndighetene i Russland som forsinket ferden. I fjor høst var båten tilbake i hjemhavnen Arendal etter at skipperen Trond Aasvoll og Finn Andreassen gjennomførte den strabasiøse turen gjennom nordvestpassasjen og over Atlanterhavet alene.

Nå kommer foredraget og filmen fra den eventyrlige turen, og fredag 11. februar kl 1900 inviterer tur- og havgruppen i Arendal Seilforening til «Nordpolen Rundt med RXII», i Arendal Handelstands Forening, i Friholmsgaten 1, ved MacDonalds.
Inngangbilletten på kr 100 inkluderer mat, mens publikum kan ta med det de selv ønsker å drikke en fredags kveld med gode seilervenner.

I følge invitasjonen kreves bindende påmelding innen 6.2.2011, men det er verdt å forsøke en etteranmelding på SMS til 41311973 eller turoghav@gmail.com
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen