Polarheltene avslutter i Oslo

Børge Ousland, Toffen Thorleifsson, Vincent Colliard og Trygve Rushfeld nærmer seg Shetland, men planlegger allerede hjemkomsten i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

«Northern Passage» forventer å krysse null-meridianen i løpet av dagen idag og er nå på god vei inn i Nordsjøen på det siste strekket mot norskekysten. Trolig blir jordomseilingen avsluttet ved at båten krysser sitt egen kjølvann torsdag.

For de fire seilerne føles det nesten utrolig å være så nær etter å ha seilt rundt Nordpolen. - Vi kan nesten ikke tro det selv, og vi tar fremdeles intet for gitt, sier gutta. - Men nå er været så bra som det er mulig, og ingen storm i sikte. Til og med roret som ble reparert ser ut til å holde bra. Bank i bordet!

«Northern Passage» var såvidt innom Færøyene igår og besøkte Klaksvik som nest etter Torshavn er den største havn på øyriket. Hverken Børge eller Vincent har besøkt øyene tidligere og de fikk en flott naturopplevelse da båten seilte mellom øyene med huler og de karakteristiske klippene som løfter seg majestetisk fra havet.

I Klaksvik var det mulig å fylle vanntankene og handle frukt og brød før «Northern Passage» satte kursen videre østover. De effektive tollerne på Færøyene var på plass ti minutter etter at båten la til, og aviser og TV var også på pletten for å få med seg det celebre besøket.

De brave seilere har allerede begynt å planlegge ankomsten i Oslo. Datoen er satt til 23. oktober, og kl 1400 legger båten til på Dronningen ved brygga foran KNS klubblokaler der alle er invitert til å møte seilerne, høre på historiene og se bilder fra den store ekspedisjonen.

Tar vi ikke feil blir det også mange båter som kommer til å møte seilerne ute i fjorden for å eskortere dem det siste stykket hjem.