Trond Aasvoll
Aust Agder Seilkrets leder Eilert Vierli var på plass for å ønske velkommen og overekke caps.
Skipper Trond Aasvoll.
Slik var bommen festet til masten over hele Atlanterhavet.
Mange var møtt frem i Arendal i dag morges for å ønske polarheltene velkommen hjem.
Finn Andreassen og Trond Aasvoll var alene på siste etappe fra Nome og hjem, Alle fotos i Arendal: Mikkel Thommessen

Hjemkomst

Presis kl 1100 idag morges klappet «RX2» til kai ved Pollen i Arendal etter å ha gjennomført en vellykket jordomseiling rundt Nordpolen. Men de måtte ha hjelp fra Redningsselskapet på slutten.

Publisert Sist oppdatert

Trond Aasvoll og Finn Andreassens arktiske jordeomseiling har på seilas.no kommet litt i skyggen av Børge Ousland og Thorleif Thorleifssons ekspedisjon, men det betyr ikke at vi ikke er kjempeimponert over Arendals-seilernes prestasjoner.

Idag, klokken 11 presis klappet RX2 til kai ved Pollen i Arendal og seilerne ble mottatt av en tallrik  folkemengde som var møtt frem den vakre høstmorgen for å ønske polatheltene velkommen hjem. Tidligere hadde båten ligget noen timer ved Seilerhytta ved innløpet til Galtesund for å ankomme Pollen som planlagt.

Men selv ikke sjarmøretappen langs Sørlandskysten var problemfri for Aasvoll og Andreassen som har hatt mange utfordringer siden de forlot Nome i Alaska tidligere i høst, for å gjennomføre turen gjennom Nordvestpassasjen og den fryktede Nordatlanteren på det siste strekket hjem.

Igår kveld, da RX2 kom inn til Lillesand satt foldepropellen fast i en posisjon som praktisk talt ikke ga fremdrift. En dykker fra redningsselskapets skøyte dykket villig ned for å sette propellbladene i riktig posisjon, før de tidlig i morgengtimene idag satte kursen for Arendal.

Det var ikke fritt for ayt både seilere og skute var slitne etter en strabasiøs overfart i Nordatlanteren. Allerede tidlig på ferden røk bombeslaget til masten og seilerne har fra da av måttet seile med en provisorisk surring av bommen. (se bildet).

i Seilas nr. 9 vil du kunne lese mer om avslutningen på Aasvoll og Andreassens ekspedisjon, og om Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson som har fulgt i deres kjølvann.