Vincent får behandling for kneet av dr. Børge
Eskpedisjonsleder Børge Ousland
Is i Bellot stredet.
Northern Passage
Sjekker kursen.
Børge ved computeren.
Minnesmerket over Maud og Amundsen
To etterlatte franskmenn
Is i Bellot stredet.
DCIM\100GOPRO
Toffen sammen med skipperen, Daniel fra «Peter 1»
Mot innseilingen til Bellot stredet.
Is til drinken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Isbjørnen ved Bellot stredet. Alle bilder tatt av Eric Brossier.

Raskt inn, - raskt ut fra Pond Inlet

De glade polomseilere Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson gjorde oppholdet i Pond Inlet kortest mulig. Etter å ha plukket opp nytt mannskap, fått nytt forstag og forsyninger satte de kursen motsørspissen av Grønland, og etter hvert, mot Norge.

Publisert Sist oppdatert

Orkanen «Igor» har blåst fra seg og Børge, Thorleif, Vincent og Trygve benyttet sjansen til å komme raskt avgårde på den siste etappen hjem. Vi skal ikke spekulere i konkurranseelementet, men en komplett arktisk jordomseiling forutsetter krysning av eget kjølvann. Det betyr både for «Northern Passage» og «Peter 1» at selve omseilingen ikke er komplett før båtene når Jæren. Mens «Northern Passage» startet fra Fram-museet på Bygdø St. Hans aften i år, startet «Peter 1» fra Grimstad noen dager tidligere. The Race is on.

Det har ikke vært mulig å snakke med karene de siste par dagene, men vi har mottatt denne billdereportasjen fra Eric Brossier, den franske polarseileren som var med båten fra Point Barrow til Pond Inlet. Bildene forteller om is og fauna, og om at det ikke er noen vanlig seiltur «Northern Passage» nå er i ferd med å gjennomføre.