Ibrahim og Vincent går begge i land før Atlanterhavsetappen.
Siste posisjon 15. september

Cambrigde Bay om 12 timer

«Northern Passage» gjør fin fremdrift i stiv kuling under stormfokk på rom kryss. Om 12 timer kommer båten til Cambridge Bay til pitstop og mannskapsbytte.

Publisert Sist oppdatert

Toffen Thorleifsson forteller på telefon i kveld at det går unna i stiv kuling, og at den lille 31 fots trimaranen oppfører oppfører seg eksemplarisk i uværet. Det er snødrev i området, men sjøtemperaturene er i snitt fire grader over det  normale og det er ingen tegn til is der båten nå befinner seg.

Det kan det komme til å bli når kursen settes nordover. Vinteren i dette området starter på denne tiden, men ekspedisjonen på «Northern Passage» har vært heldige. De relativt høye temperaturene gir dem en respitt de ikke kunne regne med på forhånd.

Avstanden frem til «Peter 1» er omtrent uendret, rundt 150 nautiske mil. Den krafitige vinden passer den robuste båten bedre, og den russiske skipperen sparer heller ikke på dieselen når det er nødvendig for å holde farten oppe.

I Cambridge Bay kommer Eric Rossier ombord. Da går Dubai-skipsrederen Ibrahim i land. Han har vært som en klippe på hele etappen fra Point Barrow, sier Toffen. Vincent Colliard går iland i Baffin Bay der de tre gjenværende skal bli supplert med en ny seiler som ideelt sett skal være med ekspedisjonen helt til Oslo der «Northern Passage» etter planen skal være i midten av oktober.

Mange kvalifiserte seilere har meldt seg til denne etappen og Børge og Toffen skal nå bruke tiden i Cambridge Bay til å vurdere kandidater og til forhåpentligvis fatte en beslutning på hvem som får være med på den spennende ferden gjennom nordatlanteren.