Toffen har fått vann i posen.
Børge bruker laptopen flitting
Soveposer til tørk
Tetter luken med vaselin
Posisjonen 1. august.

På vei ut av Barentshavet

«Northern Passage» har bra fremdrift på vei ut av Europa, men må velge mellom isfylte Karastredet og Yogorskystredet, der det etter israpportene skal være lettere å forsere.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Børge har fått på seg overlevelsesdrakten.

En rask oppdatering fra «Northern Passage» 1. august:

Vinden har løyet og dreid, og sjøen har lagt seg. Vi gjør fremedeles 5-6 knop og det er en av de store fordelene med å seile en flerskrogsbåt, - god fart i lite vind. Dessverre er vindgeneratoren ikke så effektiv når det er lite vind og vi er nå nede på 50 pct av batterikapasiteten. Derfor må vi rasjonere til vi er tilbake på topp kapasitet.

Yogorsky eller Kara?

Vi har stadig kursen mot Yogorsky stredet, men Karastredet er fremdeles en opsjon. Vi må sjekke iskartet ytterligere idag. Barentshavet og Europa er snart tilbakelagt. Hadde tåke i hele natt, med det resultat at vi fikk samlet ti liter vann i seilet, alt samlet i posen som henger under masten og som ble kanalisert til gjennom trakten vi fikk laget i Kirkenes.

Vann i pontongen

En oppdagelse som ikke var like gunstig var at det er kommet mye vann pontongene etter det dårlige været vi har hatt. Disse er hyppig helt dekket av vann og inspeksjinslukene har vist seg ikke å være 100 pst vanntette. Vi har hatt minst 100 liter uvelkomment vann idem. Vi har nå fått vannet ut og smurt gjengene i lukene med Vaselin. Det håper vi skal hjelpe. Godvær idag har gjort det mulig å tørke soveposene på dekk og få frem solpanelene for å lade batterier.