Til slutt ble det jul på Bequia i år også. Foto: "Go Beyond".
"Go Beyond" med slep, foto: "Escape".

Norske ARC-båter i redningsaksjon

De norske langturbåtene "Go Beyond", "Escape" og "Odin" møtte på overfarten fra St. Lucia til Bequia en kantret motorbåt.  – Vi håper de to siste klarte å svømme inn, skriver "Go Beyond", ettersom to av båtens mannskaper var savnet.

Publisert Sist oppdatert

NORSK SLEP: En gammel vestlandsferge måtte til for å slepe den havarerte båten. foto: "Go Beyond".

Ressursene til redningsmannskapene i det østlige Karibia er ikke like gode som hjemme. Det fikk flere norske ARC-seilere erfare da de kom over en kantrert båt hvor to av mannskapene ifølge de to andre overlevende hadde forvunnet i forsøk på å svømme til land.

På "Escape" s hjemmeside fortelles det at både Odin og Go Beyond forsøkte å slepe den kantrede båten, etter at to av mannskapene om bord var blitt plukket opp av en kanadisk båt. Urolig sjø gjorde slepingen vanskelig, og etter veldig mye om og men fikk nordmennene kontakt med St.Lucia og Martinique, som til slutt fikk sendt ut meldingen til St. Vincent om å sende slepebåt.

"Escape" skriver følgende:

–Etterhvert fikk Go Beyond kontakt med en ferge som går mellom øyene (tror det var gamle Rennesøy fra Vestlandet) Fergen ankom noe senere og tok over slepet. Vi norske ble enige om å lete i et belte innover mot St. Vincent siden det ble antatt at de to som var savnet hadde prøvd å svømme i land (iflg de to som var tatt ombord). Vi så ingenting. Her i dette området virker det som om du er like “lost” som midt i atlanteren hvis noe skjer. Det er klart at vi er preget av dette, og julefeiringen får en litt annen ramme. Vi vet ikke hva som har skjedd med de to stakkarene. Kanskje de kom seg i land, men jeg frykter det verste.

Les hele bloggen til "Escape" her:

S/Y "Go Beyond" skrev følgende fra Bequia julaften, hvor de sammen med flere skandinavsike båter feiret jul.

– Planen var å nå frem til Admiralty Bay i god tid før solnedgang. Men etter et par timers seiling fikk vi melding over radio om at den norske båten Odin hadde observert en kantret motorbåt i stredet mellom St. Lucia og St. Vincent. Rett etter kom det en melding fra en kanadisk båt om at de hadde plukket opp to overlevende fra havet. De overlevende hadde fortalt at båten deres hadde kantret ved 5-tiden samme morgen, og at det hadde vært ytterligere to personer om bord som skal ha prøvet å svømme til land. Den norske båten Escape var også i området, og vi ble alle med på søk etter flere overlevende, samtidig som Escape prøvet å kontakte myndigheter på både St. Vincent og St Lucia. Ingen av delene gav resultater. På Martinique oppfattet heldigvis redningssentralen våre meldinger, og de sendte ut en generell melding på VHF. Det kom etterhvert mange båter til området som ble med på søket.

Les hele bloggen til "Go Beyond" her.