Soloseilere må forsikres for å dekke redningskostnader

Dette kan bli følgene etter at en sponsor bak en av deltakerne i den siste Vendee Globe regattaen vil saksøke en konkurrent etter en redningsaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Yachting Worlds profilerte journalist Elaine Bunting er det trolig at det fra og med neste år blir nødvendig for soloseilere å tegne en særskilt forsikring for å dekke omkostningene ved eventuele redningsaksjoner. Hun mener dette vil være en naturlig konsekvens av at det franske selskapet PRB, sponsor av Vincent Riou, besluttet å saksøke etter at Riou's båt ble skadet og senere mistet masten etter en vellykket redningskasjon der Jean Le Cam ble reddet fra sin kullseilte Open 60 VM Materiaux etter å ha mistet kjølen vest for Kapp Horn i januar i år.

PRB truet i april med å saksøke Le Cam's selskap, hans forsikringsselskap, Vendee Globe organisasjonen og regattasjef Denis Horeau for for skader og transportkostander på båten fra Ushuaia. En uavhengig takstmann anslo da de totale kostnadene til 750,000 euro.

PRB har i ettertid droppet søksmålet mot arrangøren av regattaen, men opprettholder kravet som VM Materiaux's forsikringsselskap og Jean Le Cam's private selskap. Denis Horeau uttalte i den forbindelse at dersom regatta arrangøren skulle ta ut egen forsikring ville man påta seg ansvaret for deltakerne sjømannskap. - Det er ikke en vei vi ønsker å gå, sa han. 

Når Notice of Race for Barcelona World Race blir klart i løpet av et par uker  er det mulig at deltakerne eller deres forsikringsselskaper vi bli pålagt å dekke kostnadene ved eventuelle redningsoperasjoner. Det kan gjøre at de allerede høye kostnadene ved å delta i shorthanded seilaser vil stige dramatisk.

Les hele artikkelen i Yachting World