Alinghi på trynet
Alinghi på trynet

Alinghi på trynet

Alinghi trener i flerskrogsbåter for å kunne forsvare America’s Cup. I dag gikk det galt.

Publisert Sist oppdatert

America's Cup laget Alinghi er  Lorient i Frankrike for å låne «Fonica», en 60 fots trimaran, for at mannskapet skal få lære seg flerskrogseiling som forberedelse på neste cup. De fleste av mannskapet har stort sett kun seil en-skrogs båter.

Kullseilte

Treningsseilingen startet så sent som onsdag, og på fjerde treningsdag gikk det galt. I dag blåste det 20 knop pluss med rotete Alanterhavs sjø. Klokken 11.30 skjedde ulykken. Le skrog og hovedskroget kjørte seg ned i en bølge noe som førte til at rorene kom over vann. Mannskapet mistet kontrollen på den 60 fots lange trimaranen som tippet fremover og havnet med kjølene i været. Når masten traff vannet brakk den. Også bakre bjelke mellom skrogene brakk.

Alle reddet

Det var ti mann om bord i «Fonica». To av mannskapet, Piet van Niekerk og Francesco Rapetti, ble fløyet til sykehus, men skal ikke ha alvorlige skadert. Ed Baird som seilte med Knut Frostad på Innovation Kværner og var med på djuice-prosjektet forteller på Alinghis nettside:

“The crew reacted very quickly in getting everyone back on board, doing a head count and checking injuries before calling for help and beginning to secure the boat.”

Skal ordne opp

Det er den kjente franske seileren Alain Gautier som har «Fonica» Båten er blitt tauet i havn opp ned. Ed Baird beklager det som har skjedd og lover at de skal ordne opp for Gautier. Det kan være en trøst for Gautier at han vet hva en kullseiling md en slik båt er. Han har kullseilt to ganger med båten før, så dette skal være tredje gang dette inntreffer.

Bildene er tatt på onsdag, første treningsdag av Jaques Vapillon.