I sterk kuling fra Skagen
I sterk kuling fra Skagen
I sterk kuling fra Skagen

I sterk kuling fra Skagen

Fønix-gjengen dro fra Skagen med kurs for Väderöarna tidlig i dag morges. Med opptil 40 knops vind ble det en frisk og rask tur

Publisert Sist oppdatert

Etter syv timers seilas med ca 8 knop i snitt kunne vil legge til i Väderöarnas trange havn Med Swan 46 «Anne Mari».ble overfarten konfortabel selv om det blåste inntil 40 knop de første par timene etter avgang fra Skagen kl 0815 imorges. Vinden tvers og grov sjø ga stikk i skjøtene med stormfokk og storseil med tre rev.

Det gav oss en komfortabel overfart, særlig da vinden etter hvert løyet til 20-25 knop og dreiet mot sør. Dermed fikk vi en rommere seilas og kunne etter hver riste ut et rev og rulle ut genuaen. Innseilingen til øyparadiset skjedde like før solen gikk ned i vest.

Her på Väderöarnra ligger det en annen båt i havna, men det ventes innrykk av gjester med ferge fra fastlandet som vil nyte høstnatten her ute i havet med fisk og skalldyr.

Fønix-gjengen som alle har sivile plikter mandag morgen, setter kursen nordover ved 07- tiden imorgen. Da er det spådd vind midt i fleisen i opptil 25 knop. Det kan bli en bra november vask. Følg med!