Anne Mari i Skagen
Paal Lien, Eivind Astrup og Svening Torp i Skagen

Maxvær for novembertur til Skagen

Seks glade seilere ankom Skagen idag morges etter 13 timers seilas fra Hvasser i maxvær og stjerneklar novemberhimmel

Publisert Sist oppdatert

De seks sekstiåringene i Fønix-gjengen oppkalt etter halvtonneren de eide sammen i noen opplevelsesrike år midt på åttitallet var storfornøyd med seilasen gjennom den stjernaklare novembernatten. Østavind i 4-6 m/sek gav i tillegg seilerne behagelig slør i 8 knop mot Danmarks nordspiss. 

Venus lyste opp havet

- Det var en makeløs natt, med Venus som lyste opp i havet, sier Carl Arthur Solberg, en den av de seks. De øvrige seilerne er båteierne Tore Bjørn-Hansen og Svenning Torp, samt Paal Lien, Eivind Astrup og Mikkel Thommessen, De ankom et folketomt Skagen i dag morges der det bare lå en liten håndfull turbåter før dem. Museumsbesøk på Skagens Museum og middag på fiskerestauranten Pakhuset står på programmet før «Anne Mari», en klassisk Swan 46 setter kursen nordover igjen.

Stiv kuling

Lørdag er det spådd stiv kuling i Skagerrak, men fra vestlig retning vil den gi seilerne fin bør til Väderöarna der Väderöarnas Värdshus tilbyr sjømat og hummermiddag. Om lykken står de kjekke bi er båten med de brave seilerne tilbake i Langviksbukta på Bygdøy søndag ettermiddag.