Pirattruet Gipsy Moth fikk unnsetning av Royal Navy

Sir Francis Chichesters berømte «Gipsy Moth» er igjen på jordomseiling. Etter grunnstøting med derpå følgende reparasjon var båt og mannskap igjen i fare da den marinen kom til unnsetning utenfor østkysten av Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vært truet av sjørøvere i Gulf of Aden i februar, er det ikke tvil om at mannskapet på «Gipsy Moth IV» følte lettelse da de fikk kontakt med Royal Navy frigatten HMS Cornwall og RFA Fort Austin ved kysten av Øst Afrika på vei mot Rødehavet.

HMS Cornwall og RFA Fort Austin patruljerte i Gulf of Aden lokaliserte «Gipsy Moth IV»  Cornwall's Lynx helicopter. Royal Navy opererer under  Combined Task Force 150, koalisjonen av sjømilitære styrker som patruljerer i Rødehavet, Gulf of Aden, Arabian Sea, Gulf of Oman det Indiske Hav slik at hansdelsflåten kan passere fritt.

Den unge besetningen på «Gipsy Moth IV» benyttet anledningen til å komme ombord på HMS Cornwall for å dusje og få i seg litt skikkelig marinekost før de ble vist omkring på skipet. I mnellomtiden hjalp to av maskinoffiserene på HMS Cornwall til med å reparere en ødelagt watermaker på «Gipsy Moth IV»