Trodde han skulle dø

Kim Kjærvik Swaleh (16) opplevde marertittet til sjøs.

Publisert Sist oppdatert

Kim Kjærvik Swaleh (16) la tirsdag kveld ut på en liten båttur utenfor Tromsø. Lite ante han at det kom til bli den mest dramatiske båtturen i hans liv.

Plutselig begynte påhengsmotoren å ryke. - På grunn av røyken måtte jeg rundt motoren på en måte. Jeg satte meg på huk og akkurat i det jeg fikk tak i motorlokket, falt jeg i havet, forteller Swaleh til Nordlys. Idet han treffer vannet eksploderer den oppblåsbare flytevesten i ansiktet hans. Han får tak i et tau som er fast i båten, men klarer ikke komme seg opp. Panikken griper ham. - Da ba jeg egentlig bare om at noen skulle komme å plukke meg opp. Det er øyeblikket der du tenker at du ikke vil dø, sier Swaleh.

Det han ikke vet, er at det er en fløyte på flytevesten. Etter hvert finner han den og begynner å blåse - både på inn- og utpust. Det påkaller oppmerksomheten til fôrbåten «Safir» som er på vei til Bergneset i Balsfjord. - Jeg satt selv i salongen og så på TV da jeg hørte fløyta. Jeg trodde først at det var en alarm, men styrmannen så en båt et par hundre meter foran oss. Etter hvert så han også en mann i sjøen, forteller Kjetil Hansen, skipper på «Safir».