Søk i arkivet

 Vestas ligger igjen på revet som et vrak etter grunnstøtingen på lørdag.
Vestas ligger igjen på revet som et vrak etter grunnstøtingen på lørdag.

Wouter Verbraak fremdeles i sjokk

Navigatøren på Vestas uttaler seg for første gang siden grunnstøtingen. Han mener feilen kan skyldes flere faktorer.

– Jeg gjorde en feil og overså revet, forklarer den nederlandske navigatøren i følge tyske Yacht. De henviser til en Facebookside hvor vi ikke finner innlegget.

Antagelig var det en kombinasjon av varmen, konkurransen, distraksjoner og kart på lavt zoomnivå som er årsaken.

– Jeg er ødelagt og fortsatt i sjokk etter hendelsen. Jeg innser at vi er i sikkerhet på Mauritius, og har nå fått litt tid til å reflektere over hva som skjedde. Jeg gjorde en feil. Så snart jeg får min laptop, om den overlevde, så skal jeg studere hvordan vi kunne overse revet nærmere, forteller den erfarende navigatøren som har seilt Volvo Ocean Race to ganger tidligere.

Av vakt
– Jeg sjekket kartene før jeg tok en hvil etter en lang og strevsom dag, Alt jeg så var dybder på 42 og 80 meter, skriver Verbraak. Mye av tiden hadde han brukt på å undersøke den tropiske stormen i området som ga utfordringer.

Nøye studium
– Jeg kan forsikre dere om at vi går nøye gjennom seilingsområdet før start. Vi bruker papirkart, Google Earth og andre verktøy. Men våt planlagte rute ble endrer rett før start. Jeg antok at jeg hadde godt med data for området vi skulle seile, og at jeg kunne studere den nye ruta under veis, forklarer nederlenderen.
Han vil ikke vri seg unna sine feil, men bare komme med forklaringer for å svare på noen spørsmål. Han mener det er mye å lære av feilen han gjorde.
Verbraak takker for støtte og sympati fra venner og ra Alvimedica som holdt seg i nærheten mens dramatikken utspilte seg. Han takker også fiskerne og kystvakten på stedet.


Vestas traff revet i 19 knops fart og havnet eter hvert langt opp på grunnen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen