Omslaget på den nye boken

Ny utgave av «Båtførerprøven i teori og praksis»

Den første læreboka som er helt oppdatert med nytt pensum kommer i salg 2. mars.

Publisert Sist oppdatert

Boken er skrevet av Jorun og Tom Engelsborg og gis ut på Engelsborg Media.

Den inneholder 236 sider og veiledende utsalgspris ligger på kr 400.

 

I et vedlegg fra forlaget heter det:

 

Hva skiller boka fra andre konkurrerende titler?

 

Boka er fullstendig oppdatert i forhold til det nye pensumet for båtførerprøven gjeldende fra 2. mars i år.

 

Denne boka skiller seg fra andre tilsvarende lærebøker ved at den med unntak av et eget kapittel om kunnskapskravene til det internasjonale båtførersertifikatet ICC, utelukkende behandler emner som er pensum til båtførerprøven, inkluderer 250 «test-deg-selv»-oppgaver, har et eget nettsted der leseren ved bruk av en unik kode i boka bl.a. får adgang til å spille av instruksjonsfilmen «Praktisk sjømannskap for fritidsbåtførere» og teste seg på en «prøveeksamen» som kan minne om båtførerprøven. 

 

I tillegg til læreboka har vi laget en komplett lærermanual for arrangører av kurs om båtførerprøven.  Lærermanualen er beregnet for 16-20 timers kurs om båtførerprøven og inneholder en samling Powerpoint-bilder med egne «notes» til læreren. Lærermanualen er ikke til salgs, men distribueres vederlagsfritt til alle kursarrangører som bruker «Båtførerprøven i teori og praksis».

 

Hvorfor ny utgave?

 

Sjøfartsdirektoratet har fastsatt nytt pensum for båtførerprøven. Det nye pensumet trer i kraft 2. mars i år. Samtidig vil Sjøfartsdirektoratet ved Norsk Test ta i bruk en ny og utvidet spørsmålsbase til båtførerprøven. Endringene i pensum er hver for seg ikke store, men samlet sett utgjør de et omfang som har gjort det ønskelig å revidere læreboka. Den nye utgaven (3. utgave) er derfor helt ajour med det nye pensumet og inneholder også flere nye test-deg-selv oppgaver knyttet til nye pensumemner. «Spesielt viktige emner» i pensum er merket særskilt med en rød kule med teksten «Viktig pensum». 

 

Hvordan bruke boka?

 

For noen går det veldig fint å tilegne seg stoffet på egen hånd, mens andre føler behov for undervisning i tillegg til å lese boka. Boka og nettstedet egner seg godt til et selvstudium. Boka dekker fullt ut pensum til båtførerprøven og har 250 øvingsoppgaver, så det er ikke behov for ytterligere læremidler. 

 

Vi anbefaler at leseren følger bokas kapittelinndeling og avslutter hvert kapittel med å løse de tilhørende «test-deg-selv»-oppgavene. Når leseren har jobbet seg gjennom hele boka, bør han/hun logge seg inn på bokas nettsted og se instruksjonsfilmen og teste seg på «Prøveeksamen». Hvis en svarer feil på noen av oppgavene, anbefaler vi at leseren slår opp i boka på det aktuelle emnet og jobber med det til stoffet sitter.