OPPLEVELSER: Det blir opplvevelser og aktiviteter for store og små.
SJØMANNSKAP: Hvordan vikingene mestret båtene sine, er et sentralt tema.

Vikingene kommer!

I England ropes det på ny: «Vikingene kommer!»

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Hvordan vikingene naviugerte og manøvrerte er tema på en vikingutstilling i England.

Nå er det imidlertid  fredelige institusjoner som British Museum og det danske og irske Nasjonalmuseum som varsler en stor viking-utstilling som åpner 20. mars i National Martime Museum i Cornwall. 

Alle har hørt om vikingenes herjinger og brutale fremferd overalt i Nord-Europa der de nådde frem med de raske og slanke skipene sine. Det britene nå skal få høre, er hvordan de dyktige norrøne sjøfolkene navigerte og manøvrerte, hvordan skipene var bygd og hvorfor de seilte fra alt som ellers fantes av båter og skip den gang for over 1000 år siden.

Vikingenes oppdagelsesferder både  mot vest, øst og syd og deres mer fredelige handelsvirksomhet blir hovedtemaene på utstillingen i England.

Åpent et helt år

Museene i hele Storbritannia og Irland har funnet frem gjenstander som stammer fra vikingenes tid på havene her nord, og som vil bli vist på utstillingen.

Utstillingen vil være åpen helt frem til 22. februar neste år.  Går sommerens ferietur til England, kan det være vel verdt å få med vikingutstillingen i den spennende sjøfartsbyen Falmouth helt syd i England.  Det maritime museet der er ganske nytt og har mye å by et båtinteressert publikum i tillegg til vikingene!