Søk i arkivet

ARC også hjem

ARC Europe gjør det mulig å seile i flokk også mot øst over Atlanterhavet. En norsk båt deltar.

ARC er et meget populært arrangement for å krysse Atlanterhavet mot vest. Å seile flere samme øker sikkerheten, og ARC bidrar til en tryggere krysning av havet. Men det er som regel tøffe krysning å seile mot øst etter en sesong i Karibia. Det var hendelsen sist uke et eksempel på. Hissige lavtrykk gir ubehagelige og farlige opplevelser.

Fra Karibia
Lørdag startet 51 båter fra Nanny Cay på Tortola. Båtene seiler to arrangement. ARC Europa og ARC USA. Båtene seiler samlet til Bermuda. Der vil ARC USA fortsette nordover til USA, mens ARC Europa setter kursen østover til Asorene. 29 båter skal til Europa. På Bermuda vil ytterligere seks båter bli med østover. Disse seks båtene seiler fra Portsmouth, Virginia i USA. Disse skulle ha startet, men er forsinket på grunn av stormen Ana.
Det deltar båter fra 20 ulike nasjoner, de fleste var også med på ARCen fra Las Palmas i november.

En norsk
Pål Laurantzon i «Zera», en Sun Odyssey 469 er eneste norske båt med. Båten deltok også på ARC+ vestover. Det deltar tre svenske og en finsk også på ARC Europe.

Du kan følge ARC Europe her.
ARC Europe gir en tryggere krsning av Atlanterhavet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen