Nettbrett om bord

I COCKPITEN: Nettbrett kommer til kort mot proffe plottere i sollys. Skjermene har ikke like bra kontrast og bakgrunnsbelysning. En kartpose gir en billig og grei beskyttelse.
TEST: Sansung Galaxy, Apple iPad eller et nettbrett under tusenlappen? Det er praktisk med liten modell, men du får det du betaler for.
TETT: Det finnes flere ulike vanntette bokser til iPad som denne Andres. Den er enkel i bruk, og reduserer ikke brukeropplevelsen nevneverdig. Vanntette bokser koster rundt 1000 kroner.
STOR ELLER LITEN: Størrelsen er ulik, men informasjonsmengden på skjermen lik på iPad Mini, og iPad.
BILLIG: Denver Tac har 7-tommers skjerm, og koster 600 kroner. Den mangler GPS, har en elendig batteri, og kan ikke lades med USB. Men brettet er OK for å spille musikk via Spotify, eller enkle spill hjemme.
STOR: Samsung Galaxy Tab 3 med 10,1 tommers skjerm er litt upraktisk i cockpiten. Brettet lades via USB med en kontakt som ser helt lik ut som Apples gamle, men de kan dessverre ikke brukes om hverandre. Denne lot seg lade via iPads lader, men ...
PRAKTISK: iPad Mini har en god skjerm, lavt strømforbruk og har en praktisk størrelse. Prisen er i utgangspunktet lav, men kjøp med GPS.
NY: Apple har nettopp lansert en ny iPad med stor skjerm. Den er mindre, tynnere og lettere enn forgjengeren, samtidig skal batterietvare i 12 timers bruk, takket være strømbesparende teknologi.
TETT: Sony Xperia Tablet Z har vannbeskyttelse, har GPS og en god skjerm. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Til nytte og moro

Nettbrett er til glede for alle om bord. Vi har langtidstestet ulike modeller. Her er våre kjøpsråd.

Publisert Sist oppdatert

IPad eller Android? Billig eller dyrt? Stor eller liten skjerm? 3G eller ei?

Billigste nettbrett får du nå for under 500 kroner, mens de dyreste koster over 7000 kroner. Kort oppsummert; du får hva du betaler for, men det er ikke nødvendig å kjøpe det dyreste.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER